torek, 17. december 2013

"Moderno ime"



Priznam. Vedno, ko vidim kakšnen tak članek me pritisne na stranišče.
Nikoli mi ni čisto jasno kaj starši pravzaprav iščejo.

Morda neko eksotiko za naše kraje? Potem enostavno po internetu poiščeš imena ki se uporabljajo v Gani ali morda v Indiji pa si na konju.

Če se staršem zdi fino da bi dodali kakšno črko iz tuje abecede, to tudi ni ne vem kako težko.

Dozdeva pa se mi, da bi radi tako ime, ki še ne obstaja. Se pravi odkrivajo toplo vodo med imeni. Ampak potem enostavno ne moreš iskati imena, ampak si ga moraš izmisliti. Izmišljanje pa ni tako enostavno zato sem si jaz zamislil bližnjice, ki lahko pomagajo takim "modernim" staršem.

1. Pri izbiri "modernega" imena mora biti prisotna tudi moderna tehnologija. Recimo računalnik. Odpremo word in poljubno udarimo po tipkovnici. V mojem primeru je bilo to kjki. No in tako sem dobil novo ime Kjki. Seveda lahko po želji dodate tudi kakšen samoglasnik in dobite tako nove variacije imena kot so : Kajki, Kejki, Kjaki Kjoki.... Seveda se je pri tem primeru izšlo tudi tako, da je vseeno ali bo vaš otrok fantek ali punčka saj se poda obema spoloma. Kakšna sreča.

2. Če ste vi ali pa vaš partner vešči programiranja, si lahko napišete program, ki vam bo naključno izbral črke in tako tudi ime. Je pa tudi ena velika prednost tega načina in sicer, če otroku ime ne bi bilo všeč mu lahko mirno razložite, da za to niste krivi vi ampak računalnik.

3. Ta način je malo družabnejši kot drugi in je uporaben tudi za ljudi brez znanja programiranja. Enostavno si na listke napišete črke, ki jih želite imeti v otrokovem imenu in žrebate.
Žrebate lahko toliko časa, dokler vam kombinacija črk ne ponudi vam ljubega modernega imena.


To so moji trije načini izbiranja "modernih" imen in upam da kakšnemu "modernemu" staršu pomagajo priti do "modernega" imena.

P.S. Če imate tudi vi kakšen dober predlog kako izbrati "moderno" ime, pa ga seveda delite z mano.

1 komentar: