torek, 26. november 2013

Vrtavke

Škrat je nekoč v kinder jajcu dobil neke mini-res-mini vrtavke. In, ker so resnično tako mini-res-mini jih on s svojimi velikimi prsti težko zavrti... Tako za ta sofisticiran posel najame mene. Seveda nekaj časa že vztrajam, ampak vrtenje dveh mini-res-mini vrtavk pri mojih letih ni več nek hud žur.

mini-res-mini vrtavka
In tako je bilo edino logično, da s Škratom narediva vrtavko prilagojeno njegovi fini motoriki.

Prazen CD (v nadaljevanju zgoščenka), činka (v nadaljevanju frnikula), plastičen pokrovček, alkoholni flomastri ter pištola za vroče lepljenje je vse kar sva potrebovala. No pa dobrih 15 minut časa :)

Z alkoholnimi flomastri sva na zgoščenko narisala vzorce. Naj tukaj dodam, da je najboljši vzorec spirala, kar sva ugotovila pri kasnejših testiranjih. Vse ostalo barvanje in lepljenje nalepk je lari fari :)


Iz spodnje strani (nedekorirane) sem na zgoščenko s pištolo prilepil frnikulo. Iz zgornje pa plastični pokrovček. Malo stisnil med prsti in počakal da se lepilo ohladi. Ena, dve, tri, naj se VRTIIII.


S svojima vrtavkama sva navdušila tudi Gospo, tako, da si je tudi ona izdelala svojo. Seveda z najino pomočjo.

_____________________________________če potegnem črto.

Igrača s katero so se igrali menda že 3500 let pred našim štetjem še vedno izvabi nasmehe tako starih kot mladih. (kljub novejšim materialom)

P.S. Če bo še kakšen oči/ati/fotr s svojim naslednjikom ali naslednjico doma izdelal tako vrtavko, lahko priredimo tekmovanje ali pa samo druženje ob pivu.










2 komentarja:

  1. Ful dobra ideja, edin problem, na katerega smo naleteli, je, da smo mi že naprednejši od vas in nimamo več nobene zgoščenke, z usb ključki se pa ne da tega nardit ... No, sej bojo jutri odprte trgovine pa bomo rešil, potreniral in izzval!
    Šini

    OdgovoriIzbriši
  2. O kok kul!
    Zbiram CDje z raznimi 'pase' programi. Do zdaj so čakali, da postanejo podstavki za kozarce, zdaj bodo pa ZAGOTOVO postali vrtavke! Super ideja! Hvala.
    PS: Hehe, USB ključki... :)

    OdgovoriIzbriši