nedelja, 26. oktober 2014

Štruca praznuje

Danes naš Štruca praznuje prvi rojstni dan.
Če kdo mene vpraša (kar roko na srce ni velikokrat ;)) je to najpomembnejši rojstni dan v življenju. Ker prvi je prvi. In samo enkrat je prvič...
Pa saj se najdejo tudi drugi pomembni rojstni dnevi. Recimo tisti, ko praznuješ šest let in greš potem takrat enkrat v prvi razred; ali pa tisti, ko jih šteješ devet in greš počasi lahko delat izpit za kolo. Potem, ko pihneš petnajst svečk presedlaš iz bicikla na moped in potem se "končno" pri osemnajstih usedeš v vozilo s streho, seveda če ti zdravje in starši to omogočijo in si misliš kako si glavni, ker poleg tega da voziš avto, lahko še voliš, piješ, kadiš, se poročiš in tetoviraš, ker ja, taka huda prelomnica je ta osemnajsti rojstni dan.
No potem je med omembe vrednimi še kakšen okrogel rojstni dan (30,50...), ko se s prijatelji ali družino ob kozarcu spominjaš tistih praznovanj, ki sem jih prej omenil.

No v glavnem naš Štruca praznuje prvi rojstni dan. Svečko na svoji dietni torti je pihnil po naklučju, ker je ravno takrat kihnil. Daril je dobil eno malo morje, ker prvi rojstni dan je le prvi in prav je, da se izkažejo vse babice in prababice. Za nas njegove najbližje je leto minilo bliskovito hitro. Imeli smo se lepo, z več vmesnimi postanki pri takšnih in drugačnih zdravnikih.

Zato ti želim draga Štruca v drugem letu tvojega življenja veliiiiikooooo zdravja. Čim manj bušk, modric, opeklin ter zlomov in zvinov. 
Da bi ti brat z lažjim srcem posojal igrače in bi se kar najbolje razumela.
Želim pa ti tudi, da bi  čimprej spoznal, da so noči za spanje.
Rad te imam.
tvoj Oči fušar


2 komentarja:

  1. Kako lepo voščilo. Tako iz srca. Spravi vse te zapise, da jih bosta Škrat in Štruca prebirala, ko bosta dovolj velika:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo, iii, kako lepo! In noči za spanje ... ;)

    OdgovoriIzbriši